Companyes i companys,
El passat divendres 8 de novembre, el Comitè d’empresa es va reunir amb la gerència per tractar diversos temes que van ser proposats per les diverses seccions sindicals amb representació al Comitè.
Les delegades i delegats de CCOO us adjuntem us resum dels punts més rellevants que vam demanar tractar a la negociadora:
Comissió tècnica de personal tècnic de laboratori
Aprofitant la petició del punt demanat pels companys de la UGT, i després que el membre titular de CCOO a la comissió ho demanés formalment en dues ocasions en els darrers mesos, podem informar-vos que la gerència ha fixat el 26 de novembre per a seguir amb els treballs de la comissió.
Des de CCOO seguirem defensant la proposta que vam elaborar i que finalment va ser l’aprovada i presentada pel Comitè de la passada legislatura, que al nostre entendre només pot passar, per reconèixer d’una vegada per totes la reclassificació de tot el personal tècnic especialista (grup 3) a tècnic mitjà (grup 2).
Amb relació a les especialitats, informar-vos de dues qüestions:
La primera és que les delegades de CCOO vam anar a visitar a les companyes i companys de la UTPR, Granges i Estabulari, després de quedar en suspens a la darrera comissió, l’encabiment de dit personal a una de les dues especialitats. Després de parlar amb totes les persones, anirem a la comissió tècnica del 26 a defensar l’assignació de dit personal a una de les dues especialitats vigents (Ciències i Bio-sanitària), amb l’objectiu final, de què tinguin el dret al trasllat directe (sense fer cap prova) quan es presentin a places de la seva especialitat. En aquesta negociadora la Gerència va acceptar que les persones tinguin una de les dues especialitats assignades, però encara s’ha de negociar si les places han de tenir algun requisit especial per presentar-se.
La segona va relacionada amb la capacitat provada. Junt amb les companyes de la UGT, vam detectar que hi havia persones que tot i que només havien superat la convocatòria d’una especialitat, l’àrea de personal l’havia destinat a un lloc de treball d’una altra especialitat on no s’hi havia presentat. En aquest sentit hem defensat des de bon principi que la persona treballadora no és la culpable, i per tant, havíem de donar sortida a una realitat que ningú podia negar.
Tot i això enteníem que s’havia de tenir acreditat un cert temps a l’altra especialitat per tenir reconeguda la capacitat provada. Després de diverses propostes d’ambdues parts, ja us podem informar que com a Comitè hem acordat amb la gerència que només caldrà 1 any treballat a l’altra especialitat, per poder traslladar-se directament a llocs de treball de la mateixa, un cop surtin a concurs intern. Aquesta mesura només serà d’aplicació als pools actuals que es trobin en aquesta situació.
PAS Laboral amb horari partit sense obligació de marcatge al migdia
A la reunió vam insistir en allò que ja havíem proposat i defensat des de CCOO, tant a les negociacions precedents com a la signatura de l’acord de l’any 2013, que garanteix que el personal que no volgués acollir-se a les condicions establertes pel marcatge al migdia, mantingués les seves condicions actuals.
La gerència tot i no estar-hi d’acord, va acceptar no trencar l’acord vigent i mantenir les condicions actuals d’aquest personal.
Reconeixement efectes retroactius de pagaments salarials meritats durant el període de IT
A finals del mes d’octubre us vam informar que després de plantejar la qüestió a la darrera comissió informativa teníem arguments jurídics suficients per defensar el reconeixement del dret de la persona treballadora que està de baixa mèdica, a percebre un cop es reincorpora a treballar, tots els endarreriments derivats de conceptes salarials meritats durant el període d’incapacitat temporal, com són la pujada salarial de l’IPC i el trienni que es faci efectiu durant el període.
A la negociadora la gerència va reconèixer que l’argumentació jurídica que vam exposar estava ben fonamentada, però vist que el criteri que s’està aplicant a totes les universitats públiques és el contrari, volen fer consultes al gabinet jurídic de la UAB per veure si és possible consolidar l’argumentació a la nostra universitat. Es van comprometre a donar-nos resposta al més aviat possible i a poder ser abans de la propera negociadora.
Des de CCOO els vam informar que tenim treballat l’argumentari per presentar una demanda judicial, si finalment la gerència vol mantenir el criteri actual. Esperem que no sigui necessària, i que a la UAB es comenci a aplicar allò que els tribunals de justícia ja han reconegut a altres administracions públiques.
Accés a la jubilació parcial
Us hem anat informant a través de diverses comunicacions que la gerència no ha acceptat la nostra proposta de signar un nou acord de jubilació parcial, un cop es va finalitzar la vigència del darrer el passat 31 de desembre del 2018.
Després de debatre-ho i de plantejar la necessitat de donar sortida a peticions que ens havien fet arribat persones treballadores, la gerència es va mostrar d’acord que estudiar totes aquelles peticions individuals que els hi arribin.
Tot i que la solució no és la que esperàvem, no la desaprofitarem, i per això ens posem a disposició de totes aquelles persones que vulguin accedir a la jubilació parcial, per tal d’ajudar-vos a fer efectiva la sol·licitud i l’èxit de la mateixa.
Les persones que estigueu interessades, contacteu amb nosaltres mitjançant el correu sccoo@uab.cat o a l’extensió 1722.
Accés a la formació per al personal amb contracte temporal
Aquest tema fa temps que està a sobre de la taula però a la darrera negociadora del mes de juny no vam poder tancar l’acord. A la negociació de divendres vam acordar que tot el personal temporal té dret a formació sempre que aquesta estigui programada dins de la durada del seu contracte.