Reglamentació de les indisposicions
Encara estem pendents que es publiqui la instrucció del gerent amb la reglamentació de les indisposicions. Ja us vam avançar que seran 3 dies laborables consecutius i com es regulaven les malalties cròniques. Podeu consultar aquí la notícia.
Ens heu fet arribar la consulta sobre el perquè l’aplicatiu de la GH ha eliminat la possibilitat de justificar l’absència amb I-Indisposicions. Des de RRHH ens han dit que estan pendents de publicar la resolució i, que ho habilitaran un cop estigui publicada.
Possible nou dia de lliure disposició
Per diversos mitjans de comunicació hem tingut coneixement de la intenció del “Ministerio de Administraciones Públicas”, de modificar l’EBEP en el sentit d’incrementar de quatre a cinc els dies de lliure disposició dels treballadors públics.
És només l’anunci de presentar una esmena, per part del grup parlamentari del PP, en el procés de tramitació d’una llei sobre administracions públiques i probablement no es farà efectiu abans de l’estiu. Tanmateix si, després de la signatura del calendari laboral del 2014, es produeix una millora del marc legal des de CCOO demanarem la seva aplicació immediata.
Negociacions de regularització del capítol VI
Després que la gerència presentés el “mapa” del cap VI, on per primer cop es reconeix el caràcter estructural d’algunes places i l’existència d’un important nombre de treballadors i treballadores que són indefinits, CCOO treballa en una proposta que inclogui els estructurals que la UAB ha deixat de banda. No es tracta purament d’un increment en el número d’estructurals sinó d’aportar més criteris clars i objectius de perquè s’han d’incloure algunes places més a la plantilla.
Mentrestant el reconeixement que es fa en el “mapa” dels contractes indefinits s’ha de poder traduir immediatament en un reconeixent explicit i que tots els/les treballadors/es afectats tinguin la transformació contractual reconeguda per escrit. Això evitarà el penós calvari dels treballadors que han de demandar a la UAB per tenir aquest reconeixement i garanties, tan importants avui dia.
La solució final d’aquest procés negociador ha de poder fixar els contractes estructurals, els indefinits, el personal de suport a la recerca vinculat a un projecte temporal; regular la contractació i també regular la sortida a una borsa de treball d’aquells contractats temporals. En definitiva, fer un pas important endavant cap a una UAB sense precarietat laboral.
Teletreball
El 31 de març es va celebrar una sessió de treball de seguiment del pla pilot de teletreball. L’informe presentat per la part institucional va concloure que ha estat una experiència molt positiva, de manera general, per a tots els participants. Es va insistir en què els aspectes més valorats pels participants van ser la millora en la conciliació de la vida familiar i laboral, en l’autonomia professional, la confiança i també en l’orientació a resultats.
Els agents socials que hi participem vam comunicar que, tot i que valorem aquests aspectes positius que justifiquen continuar amb aquest projecte, calia establir uns requisits i criteris de participació clars i universals perquè tothom tingués les regles clares i no deixar al caprici d’un responsable de servei la participació del seu PAS. També vam incidir en la necessitat que tot aquest programa se centralitzés en una àrea de RRHH per tenir clar on dirigir les iniciatives o queixes, i evitar subjectivitats. Cal dotar al sistema d’una major flexibilitat a l’hora de decidir quins dies a la setmana es fa el teletreball, aspecte que hi han comentat a les enquestes molts dels participants. També vam demanar la possibilitat de desenvolupar tasques puntuals acordades amb el responsable de manera no presencial (per exemple per llegir i redactar un informe).
El gerent va demanar una segona fase del pla pilot més extensiva i amb més participació per veure resultats reals i es va mostrar d’acord amb la part social a l’hora de ser més flexible en les jornades setmanals, i també en obrir la possibilitat de fer tasques puntuals, però es va negar a concedir el teletreball per franges horàries diàries. Sobre aquest darrer assumpte vam explicar que amb les millores en la flexibilitat horària del PAS, i els acords signats aquest any, teletreballar per franges horàries diàries no té la mateixa importància que fa un any però que la UAB perd la possibilitat d’estudiar la conveniència o no d’aquesta casuística que podria ser profitosa per ambdues parts.
Finalment, vam demanar que si es fa una nova fase que té l’objectiu de ser molt més participativa cal tenir molt clares les condicions, requisits i criteris per poder gestionar adequadament les possibles denegacions.
Samarretes
El passat divendres vam passar pels centres per recollir els 4€ de la samarreta per poder fer el pagament avui. Esperem tenir les samarretes durant la setmana i intentarem que tothom que l’hagi demanat, la tingui abans de Setmana Santa. Podeu consultar aquí la comanda. Us recordem que hem demanat unes quantes més, per tal de tenir-ne en cas de que algú s’hagi oblidat sol·licitar-la. Si voleu demanar alguna més podeu fer-ho a la pàgina de sol·licitud de samarretes.
6 d’abril – Mobilitzacions per la construcció d’una Catalunya Social
El 6 d’abril els treballadors i les treballadores del sector públic, els i les usuàries dels diferents serveis públics i socials, el món del treball i la ciutadania en general, convocats per sindicats i plataformes socials i ciutadanes omplirem els carrers de Catalunya per defensar els nostres drets, per rebutjar les polítiques de retallades i les privatitzacions.
A Barcelona tindrà lloc una manifestació que sortirà de la plaça Urquinaona a les 12 hores. El bloc d’educació ens trobarem a la cantonada de Gran Via amb Pau Claris.
Les organitzacions convocants també estem impulsant una recollida de signatures adreçada als diputats i diputades del Parlament de Catalunya. Tant si pots assistir com et demanem que signis i ens ajudis a recollir més entre la gent del teu voltant. Pots trobar el formulari aquí i els hi pots fer arribar als nostres delegats i delegades o enviar-ho per correu intern a la nostra secció sindical, a l’edifici del Rectorat.