Estabilitzacions al capítol VI
La comissió d’anàlisi del capítol Vi continua sense reunir-se, malgrat que des del comitè d’empresa ja fa setmanes que ho van demanar formalment.
Els acords de l’última reunió establien que s’havia de començar a revisar el caràcter estructural de les feines desenvolupades a les àrees centrals per tècnics de suport a la recerca i que es continuaria l’estabilització d’aquells treballadors i treballadores que estaven dins dels supòsits que marca la llei (concatenació o falta d’autonomia i substantivitat pròpies de l’objecte del contracte temporal).
Pel que fa l’estabilització, ja s’havien examinat els casos del personal de les àrees central i ara faltaven els dels treballadors d’altres àmbits (departaments, serveis de facultat, etc). Pel que sabem pels mateixos treballadors, aquesta segona etapa la conversió de contractes temporals en indefinits, ara per ara, només ha arribat a una vuitantena de casos, una xifra completament insuficient per acomplir amb les lleis laborals.
Insistirem a tenir una data per a la propera reunió de la comissió abans de marxar de vacances i proposarem a la resta de forces sindicals convocar una assemblea del col·lectiu només tornar a l’abril.
Iniciatives de millora
Avui mateix s’ha signat una addenda a l‘acord d’iniciatives de millora on, a més de recollir l’increment de 40 a 55 hores, s’estableix que s’obrirà un període d’inscripció de deu dies laborables, en finalitzar el qual, en un termini màxim d’una setmana els treballadors que s’hagin inscrit veuran reflectides en el seu saldo flexible l’increment d’hores corresponent.
Esperem que des de l’Àrea de PAS puguin obrir el termini d’inscripció la setmana vinent per tal que tothom que es vulgui inscriure tingui incorporades les 55 hores la setmana del 20 al 24 d’abril.
Una primera victòria en la defensa de l’Escola Bressol Gespa
Al claustre del 4 de març es va aprovar per àmplia majoria la no disminució de l’aportació de la UAB a l’Escola bressol Gespa. Després d’això l’Equip de govern ha difós un informe on s’afirma que calen més de 400.000 € per fer obres que s’han de realitzar abans de l’inici del proper curs i pretenien que això es votes al Consell de Govern d’ahir. Tant els pares i mares de l’Escola Bressol com molta gent de la comunitat universitària considerem que l’aparició “tan oportuna” d’aquest informe forma part de l’estratègia de l’Equip de Govern per aconseguir tancar la Gespa, i per això es va realitzar una concentració a les portes del Consell de Govern.
A l’hora de debatre aquest punt l’EdG es va despenjar amb una proposta que la majoria d’assistents desconeixien que consisteix bàsicament en tancar l’escola i traspassar els nens i nenes a una altra escola bressol privada de Bellaterra. Molta gent va demanar la paraula al Consell de Govern per insistir en què, en aquestes condicions de desinformació no es podia prendre cap decisió i, finalment, l’Equip de Govern va haver d’ajornar el punt. Hem guanyat així unes setmanes que hem d’aprofitar per explicar a tota la comunitat universitària la importància de la Gespa i les possibilitats reals de continuïtat d’aquest servei.
Podeu trobar més informació a la web de l’AMPA.
Xerrada pel 8 de març: Construir relacions igualitàries transformadores: un repte pendent
CCOO-Universitats, dins del conjunt d’actes commemoratius del Dia de la dona treballadora, us convida a la xerrada:
“Construir relacions igualitàries transformadores: un repte pendent”, el proper 25 de març a les 18 hores al campus nord de la UPC (edifici B3, sala 103. Sala multimèdia)
Presentaran l’acte Eduardo Núñez i Olga Alcaraz de la Secció Sindical de CCOO-UPC amb intervencions a càrrec de Montserrat Vilà (Coordinadora de la Plataforma unitària contra les violències de gènere) i Marcos Castro (Associació Homes en Diàleg).
L’acte el podeu seguir en directe pel Canal UPCtv.