Qui pot fer la jornada intensiva al juny i al setembre?
Arrel de la instrucció de gerència per la jornada intensiva, molts treballadors i treballadores de la UAB ens sentim, un altre cop, que ens prenen el pèl.
El calendari laboral, que en un principi, marcava els períodes de juny i setembre com a jornada intensiva amb els mateixos criteris que al juliol i l’agost, ha quedat, per a molt de nosaltres, en un no res.
Les necessitats del servei que haurien d’haver estat establerts amb uns criteris clars per part de RRHH, es deixen sota el criteri personal dels responsables i, fins tot, del personal acadèmic.
No pot ser, que, en l’aplicació d’uns acords que han de millorar les condicions laborals dels treballadors, haguem de posar constantment a sobre de la taula els conflictes que es generen sense causa justificada. Les necessitats del servei han de ser objectives i justificades i, hauria d’haver uns criteris establerts sobre quins serveis hauran de mantenir l’horari durant aquests períodes.
Durant el període de negociació de la jornada intensiva, que recordem no s’ha signat, sempre es va dir que el servei és diferent a juliol i agost, però també diferent a la resta de l’any, d’aquí la jornada intensiva en aquests períodes.
No només ens trobem que s’està indicant als primers nivells que “el servei ha de ser com el mes de maig”, sinó que s’està qüestionant el servei, inclús, durant el mes de juliol i durant els períodes que durant els anys anteriors es podia fer jornada intensiva a compte de regularització. Què ha passat? Els serveis han canviat? O és voluntat dels responsables continuar empitjorant les condicions laborals dels treballadors?
Com que des de Gerència ningú no dóna cap orientació, intentem posar un mínim de sentit comú:
- Les necessitats del servei al juny i al setembre del 2013 no poden ser més grans que als mateixos mesos que el 2012 (recordeu que la jornada intensiva a càrrec de les hores de regularització del 2012 també estaven subjectes a les necessitats famoses); i si algú diu que sí que ho demostri.
- La jornada intensiva al juliol i a l’agost no està subjecte a cap condicionant del servei i, per tant, és responsabilitat de qui la denegui al juny o al setembre explicar la diferència del servei entre un període i l’altre.
- Si el cap directe del treballador autoritza la jornada intensiva, ningú no ha de poder impedir-la.
- Tant si un treballador s’acull a la jornada intensiva com si no, no poden tenir més obligacions de presència obligada (ni entrar abans, ni sortir més tard) que durant la resta de l’any.
Des de CCOO promourem que la gerència transmeti amb encert la voluntat política inicial i que realment s’afavoreixi la possibilitat de fer jornada intensiva.
És amb aquesta finalitat que us demanem que tothom qui vulgui gaudir de la jornada intensiva la sol•liciti per escrit i, en el cas que sigui denegada, ens passeu la denegació i els motius de la vostra reclamació. Un cop tinguem les denegacions les farem arribar a la gerència demanant que es revisin una per una.
Creada la comissió d’interins de la UAB
S’ha posat en marxa la comissió d’interins que va sorgir de l’assemblea del passat dia 29. Si us voleu posar en contacte, ho podeu fer a través del correu de la Junta.
La primera convocatòria d’assemblea i concentració del PAS funcionari interí serà pel proper dilluns 10 a les 12 hores, coincidint amb la negociadora entre Junta i Gerència. Es convocarà a tot el PAS.
Des de CCOO valorem molt positivament la resposta que ha tingut la proposta d’estabilització d’interins, l’assistència a l’assemblea (on van assistir aproximadament el 60% del col•lectiu) i, sobretot, la posada en marxa d’un grup de treball amb moltes ganes de defensar aquest col•lectiu.
Iniciarem les denúncies per l’abús dels sistemes de provisió extraordinaris
Ja fa mesos que des de la Junta vam enviar una proposta a l’Equip de Govern per posar fi al desgavell que ha provocat les comissions de servei a la UAB. A hores d’ara encara no tenim cap resposta. La reunió que hi havia programada amb els agents socials a primers de maig es va anul•lar i, la resposta a dia d’avui és que els temes que tenim pendents ja no estan a sobre de la seva taula.
Des de CCOO pensem que ha arribat el moment de posar fil a l’agulla, tal i com vam dir en el seu moment, i iniciar els processos de denúncies de tot allò que creiem que està incomplint la llei.
Defensem que es convoquin totes aquelles places que no tenen reserva de plaça i s’iniciï un sanejament. Són insostenibles les comissions que han superat el límit temporal legal i són injustificades totes aquelles places cobertes amb comissions de servei que es poden convocar.
A més, els problemes que se’n deriven són constants: persones que volen tornar a la seva plaça i no és possible, incompatibilitats amb la normativa vigent per a la selecció, places vacants sense reserva que no poden ser convocades, encadenats de comissions de serveis amb origen sense vacant que compliquen la gestió dels recursos humans, etc.
Resolta la convocatòria d’acreditació de competències del personal de biblioteques
Felicitem a totes les persones que han superat el procés d’acreditació de competències de l’escala de biblioteques i que han assolit el nivell 22.
Finalment, ha estat un procés satisfactori, ja que el 100% de les persones que han participat han superat el procés.